Vaszily Zsolt kollégánk tartott előadást a keszthelyi burgonyafajtákról, burgonya “ABC-ről”, az új FM 34/2016(V.4.) rendeletről, burgonya betakarításról és tárolásról a Reziben rendezett “Betakarító Nap és Szent Mihály Ünnepe” rendezvényen.
Az előadáshoz kapcsolódóan Tiszáné Kogler Lilla laborvezetőnk mutatta be a rendezvényre kilátogatóknak, hogy a helyben termett Somogyi kifli “A”, Balatoni rózsa “B”, White Lady “C”, Arany Chipke “C” fajtákból készített főzési bemutatóval, miért is fontos, hogy a megfelelő főzési típusú(“A-B-C”) burgonyafajtát használjuk az adott burgonyás étel elkészítésekor. Nagy kedvenc volt a házilag készített burgonyacsipsz, mindenki kéz közelből láthatta, hogyan lehet finom, ropogós, aranysárga csipszet sütni házilag.
Köszönjük Tafotáné Gabinak és a Rezi Várbarátoknak, hogy idén a keszthelyi nemesítésű burgonyafajták is bekerültek a bemutatókertbe.