Somogyi kifli

Somogyi Kifli

Tenyészidő: Középkorai (~110 nap)

Gumójellemzők: Sárga héjú és húsú, kifli alakú, középnagy méretű, középmélyen ülő rügyekkel. Szárazanyag-tartalma közepes (17-19 %).

Lombozat: Középmagas szárú, kisméretű, középzöld levélkékkel.

Felhasználási érték: „A” főzési típusú, kemény húsú, nem lisztes, nem szétfövő, kiváló étkezési minőségű, és ízű, mindmáig a legjobb salátaburgonya. Előfőzés után sütve is remek.

Rezisztenciák: Vírusbetegségekre, lombfitoftórára, alternáriára, burgonya fonálféregre fogékony. Gumóvarasodással szemben közepesen rezisztens.

Termesztési és tárolási jellemzők: Közepes termőképességű (30-35 t/ha), termesztése és feldolgozása alakja miatt nehezen gépesíthető. Nyugalmi ideje rövid, ennek ellenére jól tárolható, a tárolási betegségekkel szemben ellenálló. Öntözéses termesztést igényel.

Jelenleg nem elérhető fajta!