Fűszeres balatoni pontyfilé

Fűszeres balatoni pontyfilé káposztás burgonya széles metélttel Balatoni Rózsából

fuszeres balatoni pontyfile

Hozzávalók:
– 50 dkg burgonya
– 1 kg ponty filé (Balatoni)
– 1 fej kisebb új káposzta
– napraforgó olaj
– 30 dkg liszt
– 1 db tojás
– őrölt piros paprika
– őrölt bors
– só

Elkészítés:

A burgonyát héjában főzzük meg, miután megfőtt a krumpli tisztítsuk meg, krumpli nyomón törjük át. Várjuk meg, hogy kihűljön és adjuk hozzá a tojásokat és annyi lisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Ízlés szerinti vastagságra nyújtsuk és szélességre csíkozzuk, majd lobogó vízben főzzük ki. Az új káposztát szélesebb csíkokra szeljük fel és olajon pároljuk meg, sóval és borssal ízesítsük. Miután elkészült keverjük össze a burgonyás metélttel és melegítsük át. A ponty filét sütés előtt két-három órával irdaljuk be és sózzuk, majd tegyük be fokhagymás tejbe. A sütéskor erősebben fűszerezett lisztbe forgassuk be a szeleteket és kevés olajon pirítsuk át mindkét oldalát, az átmelegített káposztás burgonyametélttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!