Mandulakrémmel töltött derelye Arany Chipke burgonyából

Töltött Derelye

Mandulakrémmel töltött derelye Arany Chipke burgonyából

Tészta:

1 kg burgonya

30 dkg liszt

2 tojás

1 kk só

Töltelék:

1 adag vanília puding

Mandula krém (Donum Terrae)

2 csom. vaníliás cukor

Elkészítés:

Burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, melegen áttörjük. Miután kihűlt hozzáadjuk a lisztet a tojást és a sót. Összegyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát 10 cm-es négyzetekre vágjuk, a vaníliás mandulakrémmel megtöltjük, tetszés szerint formázzuk, és lobogó forró vízben kifőzzük.  Mézzel, pirított mandulával, csokoládéöntettel, fügével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!