Kakukkfüves burgonya krémleves fűszeres húsgombóccal White Lady-ből
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2dl tejföl
- friss kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet szerecsendió
- 25 dkg darált marha lapocka
- 1 db tojás
- 5dkg zsemlemorzsa
- 1 kk őrölt paprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk köménymag
- 1 kk darált erős paprika
- 1 kk só
Elkészítés:
Vajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd ezt követően hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel és addig főzzük, amíg a burgonya kockák el nem kezdenek szét esni. Amikor megfőtt a burgonya hozzáadjuk a tejfölt, a friss kakukkfüvet és a fűszereket (fehér bors, szerecsendió, só) ízlés szerint. Így beízesítve összeforraljuk, majd krémessé turmixszoljuk. A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, kis golyókat formálunk belőle és bő olajban kisütjük. A meleg burgonya krémlevest tálaljuk a frissen sült húsgombócokkal és szórjuk meg frissen vágott kakukkfűvel.
Jó étvágyat kívánunk!