Kakukkfüves burgonya krémleves

Kakukkfüves burgonya krémleves fűszeres húsgombóccal  White Lady-ből

Hozzávalók:
– 50 dkg burgonya
– 1 fej vöröshagyma
– 3 cikk fokhagyma
– 2dl tejföl
– friss kakukkfű
– 5 dkg vaj
– 1 kk só
– 1 csipet fehérbors
– 1 csipet szerecsendió
– 25 dkg darált marha lapocka
– 1 db tojás
– 5dkg zsemlemorzsa
– 1 kk őrölt paprika
– 1 kk őrölt bors
– 1 kk köménymag
– 1 kk darált erős paprika
– 1 kk só

Elkészítés:

Vajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, majd ezt követően hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel és addig főzzük, amíg a burgonya kockák el nem kezdenek szét esni. Amikor megfőtt a burgonya hozzáadjuk a tejfölt, a friss kakukkfüvet és a fűszereket (fehér bors, szerecsendió, só) ízlés szerint. Így beízesítve összeforraljuk, majd krémessé turmixszoljuk. A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, kis golyókat formálunk belőle és bő olajban kisütjük. A meleg burgonya krémlevest tálaljuk a frissen sült húsgombócokkal és szórjuk meg frissen vágott kakukkfűvel.

Jó étvágyat kívánunk!