White Lady

White Lady

Tenyészidő: Középkorai (~120 nap)

Gumójellemzők: Világossárga héjú és húsú, kerek-ovál alakú, középnagy méretű, sekélyen ülő rügyekkel. Gumókötés száma 14-16 /tő. Szárazanyag-tartalma magas (20-21 %).

 Lombozat: Közepesen erős szárú, nem pigmentált, világoszöld, nagy levélkékkel.

Felhasználási érték: „C” főzési típusú, enyhén lisztes, könnyen fövő, finom hús szerkezetű étkezési burgonya. Kiváló ízű, alkalmas héjában való sütésre, hasábburgonya és püré készítésére, tészták alapanyagának.

Rezisztenciák: Immúnis a burgonya Y, X, A vírusokkal szemben, a levélsodródás vírussal, valamint a lomb és gumófitoftórával szemben magas rezisztenciával rendelkezik. Gumóvarasodással és a burgonya fonálféreg Ro1és Ro4 rasszával szemben rezisztens. Organikus, vagy biotermesztésre is javasolható fajta.

Termesztési és tárolási jellemzők: Bőtermő (60-70 t/ha), hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható. Összetett rezisztenciatulajdonságai révén organikus termesztésre is alkalmas fajta. Leromlásra nem hajlamos. Sencor gyomirtó szerre (metribuzin) érzékeny, javasolt szermennyiség alapkezelésbe az előírt dózis 80 %-a, lombkezelés nem javasolt.