Basa

Basa

Tenyészidő: Középkorai (~ 110 nap)

Gumójellemzők: Sárga héjú és húsú, hosszú-ovál alakú, középnagy méretű, nagyon szép héjminőségű, sekélyen ülő rügyekkel. Gumókötés száma 18-20 db/tő. Szárazanyag-tartalma közepes (17-19 %).

Lombozat: Középmagas szárú, kisméretű, középzöld levélkékkel.

Felhasználási érték: „A” főzési típusú, kemény húsú, nem lisztes, nem szétfövő, kiváló ízű és minőségű, általános felhasználási célú, salátakészítésre is kiválóan alkalmas, igazi delikát burgonya. Egyedi héjminősége és méretkiegyenlítettsége okán mosva kicsomagolt forgalmazásra kimondottan javasolt.

Rezisztenciák: Immúnis a burgonya Y, A és vírusokkal szemben, a levélsodródás vírussal szemben magas szántóföldi rezisztenciával rendelkezik. Lombfitoftórával és gumóvarasodással szemben közepesen ellenálló. Burgonyarák rezisztens.

Termesztési és tárolási jellemzők: Közepesen magas termőképességű (40-50 t/ha). Közepes, nyugalmi idejű ennek ellenére jól tárolható, a tárolási betegségekkel szemben ellenálló. Leromlásra nem hajlamos.